noen
fjordgeiranger Hva er spesielt med turistene på Vestlandet? - Visit Vestlandet

Vestlandet har mye å by på og er en godt besøkt region for feriereisende i Norge.

Det er en region som scorer godt på tilfredshet blant turister - og det er særlig attraksjoner, severdigheter og tilgjengelige aktiviteter som gir et positivt utslag.

På en annen side er det en relativt stor andel av de utenlandske feriereisende på Vestlandet som i en eller annen grad opplever overturisme.

En ny rapport om turister til Vestlandet ser blant annet på om dette også gjelder for denne regionen. Eller er det noe som skiller Vestlandet fra de andre regionene i Norge?

Rapporten baserer seg på Innovasjon Norges Turistundersøkelse fra 2018, en årlig og nasjonal undersøkelse som gjennomføres av Epinion på vegne av Innovasjon Norge.

- For første gang inkluderer vi alle typer turister som kommer til Norge i Turistundersøkelsen. Også de som ikke fanges opp av den tradisjonelle overnattingsstatistikken til Statistisk Sentralbyrå. Det gir oss et enda bedre grunnlag for å si noe om hvem er på ferie- og forretningsreiser til Norge, noe som er svært verdifullt i arbeidet vi gjør med profileringen av Norge som reisemål, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Kilde: Hva er spesielt med turistene på Vestlandet? | Innovasjon Norge (ntb.no) 

Raw Ocean Lodge - Glamping

Detaljer

Romsdalsgondolen

Detaljer